Wat er in ons laboratorium gemaakt wordt, kan globaal in 4 verschillende type producten worden verdeeld

kroon- en brugwerk

Een kroon of een brug is een prothetische voorziening die vast in de mond wordt bevestigd, ter vervanging van één of meerdere tanden en/of kiezen. Er bestaan heel veel verschillende type kronen en bruggen. De meeste worden met de hand gemaakt, soms gebeurt dat ook (gedeeltelijk) met de computer. De materialen die worden gebruikt zijn goud, porselein, composiet, glasvezels, geperst zirkonium of alu-oxyde. De verschillende productiemethoden en materialen verschillen zeer sterk in prijs. Bespreek met uw tandarts welke mogelijkheden er voor uw kroon- ofbrugwerk zijn.

protheses

Een prothese (kunstgebit) een prothetische voorziening die uitneembaar is, ter vervanging van één of meerdere tanden en/of kiezen. Er bestaan heel veel verschillende type protheses. Ze worden allemaal met de hand gemaakt. De materialen die worden gebruikt zijn kunststof (rose gedeelte) met kunststof of porseleinen tanden en/of kiezen. Soms wordt een prothese versterkt met metalen- of kunstvezel draden. Tegenwoordig worden de meeste volledige protheses verankerd op implantaten. Dit zijn een soort schroeven die door de tandarts of kaakchirurg in de kaak worden bevestigd, waaraan de prothese kan worden vastgeklikt.

frames

Een frame is een prothetische voorziening die uitneembaar is, ter vervanging van één of meerdere tanden en/of kiezen. Er bestaan heel veel verschillende type frames. Ze worden allemaal met de hand gemaakt. De materialen die worden gebruikt zijn chirurgisch staal voor het metalen glimmende gedeelte, kunststof voor het rose gedeelte waarin de kunststof of porseleinen tanden en/of kiezen staan. Vaak wordt een frame ook gebruikt om een uitneembare voorziening (het frame) te combineren met een vaste voorziening (kronen en/of bruggen) of met implantaten.

reparaties

Een reparatie moeten wij uitvoeren als uw prothese of frame kapot is. Neemt u op het moment dat uw prothese of frame kapot is contact op met uw tandarts en leg uit wat er aan de hand is. Uw tandarts beslist dan of u bij de praktijk langs moet komen, of dat u rechtstreeks naar ons toe kunt komen. In de meeste gevallen repareren wij uw prothese of frame binnen een halve dag.