Sinds 1979 actief in de implantologie

Goedegebuure tandtechniek is al flink wat jaren actief in de orale implantologie, volgt de tandheelkundige ontwikkelingen op de voet tijdens cursussen, (internationale) congressen en in de vakliteratuur en natuurlijk de digitalisering op dit vakgebied. Zowel tandtechnisch als tandheelkundig en ook op het terrein van de materialen blijven we up to date.

Implantologie studiegroep


Van oudsher liggen er een nauwe banden tussen Goedegebuure en de firma Straumann en haar producten maar ook zijn we dagelijks met andere implantaatsystemen bezig. Daarnaast werken we bijna met alle implantaat merken zolang het maar A merken betreft. Paul Goedegebuure is als tandtechnicus verbonden aan de Implantologie studiegroep Neder Veluwe die in 1990 opgericht is. Deze groep komt al meer dan twee decennia regelmatig bijeen en bestaat uit enkele tandarts – implantologen, een MKA specialist en twee tandtechnici. De groep vormt een grote bron van kennis en ervaring. Daarnaast is Paul Goedegebuure, samen met tandarts-implantoloog Paul van Eekeren, director van ITI study group Gelderland en ‘fellow’ van ITI in Nederland..

Implantologische diagnostiek
Als u zelf implanteert kunnen we voor u de verschillende typen diagnostische sjablonen en boormallen maken. Vaak maken we een set up met Bariumsulfaat elementen die we verwerken in geperste of diepgetrokken boorballen die dwingend of vrij uitgevoerd kunnen worden. Voor edentate kaken kunnen we de bestaande prothese dupliceren en er Bariumsulfaat in verwerken zodat u deze kunt gebruiken in de röntgen diagnostiek of zelfs als boorsjabloon. Aan u de keus.

Overkappings prothese
Mesostructuren voor de overkappings prothese vervaardigen we eigenlijk alleen nog maar CAD/CAM uit titaan. Als de mesostructuur een staaf betreft dan vinden we het belangrijk om de positie van de tanden en kiezen te kennen voordat wij het design van de mesostructuur bepalen. Als de opstelling bekend is, designen we de staaf en laten de mesostructuur in een freescentrum frezen. Als u voor Locator abutments heeft gekozen kan de volgorde van werken anders verlopen. Goedegebuure kent eenheidsprijzen voor een implantaat gedragen prothese. We werken standaard (indien de implantaatfirma daarop is ingericht) ‘origineel op origineel’.

Individueel vervaardigde abutments, occlusaal verschroefd, opgebouwd met keramiek of composiet
Goedegebuure werkt op het gebied van solitaire tandvervangingen op implantaten met individuele abutments die CAD/CAM vervaardigd worden. We werken op verschillende implantaatsystemen zolang het maar A merken betreft. U maakt de afdruk (of de orale scan), wij importeren de gegevens in onze (3 Shape) software en maken het individuele design voor het abutment. Daarna wordt het abutment gefreesd in een freescentrum en vervolgens bakken de keramiek specialisten van Goedegebuure tandtechniek het abutment op, we verlijmen er een e.max CAD-kroon, Suprinity of Vita Enamic restauratie op, of wordt het opgebouwd met Estenia composiet van Kuraray. Composiet en Vita Enamic kan een mooi alternatief zijn als een keramische restauratie extra risico’s loopt om te chippen of te fractureren. Composiet is een materiaal dat een veel grotere elasticiteit kent dan keramiek en u kunt het eenvoudig zelf aan de stoel herstellen. Iets om over na te denken en te overwegen….

Het abutment als boven omschreven kan uitgevoerd worden in titaan of in Zirconia en is bedoeld om occlusaal te verschroeven. Opgebouwd met keramiek of composiet. Als u een kroon op een implantaat wilt cementeren kan dat natuurlijk ook. Er is dan wel een prijsverschil met de occlusaal verschroefde variant.