Onderhoud van uw POM prothese

U ontving van uw behandelaar een uitneembare voorziening (een -gedeeltelijke – gebitsprothese of een opbeetplaat/splint) waarin een tandkleurig materiaal verwerkt is. Het materiaal heet officieel Polyoxymethyleen – wij gebruiken de afkorting POM hiervoor.

POM neemt praktisch geen vocht op, verkleurt slechts minimaal, is lastig te polijsten en op échte hoogglans te brengen. Met als gevolg dat er aan het POM oppervlak wat aanslag ontwikkeld kan worden.

HET ONDERHOUD

• Reinig de uitneembare POM voorziening, net als uw eigen tanden en kiezen, dagelijks grondig met een tandenborstel en tandpasta. Als u de reiniging consequent vol houdt, blijft de voorziening het mooist.

• Mocht u moeite ervaren om de POM voorziening schoon te houden of heeft u achterstand opgelopen in het reinigen ervan kunt u eventueel uw uitneembare voorziening af en toe een nacht in een azijnoplossing leggen of bijvoorbeeld in een glas verse Cola (vanwege het citroenzuur dat daar in zit) om aanwezige plaque en tandsteen op te lossen. U kunt ook speciale reinigingstabletten gebruiken van het merk retainerbrite. Deze zijn verkrijgbaar via de website www.beugelreiniging.nl

• Een laatste mogelijkheid is om de POM voorziening eens per jaar opnieuw te laten polijsten en zo goed mogelijk op hoogglans te laten brengen door de tandtechnicus. Het materiaal ziet er dan weer als nieuw uit. Dit kunt u regelen via uw tandarts.

Deze instructie als PDF vindt u hier