Tandheelkundige slaapgeneeskunde

Goedegebuure: Kenniscentrum voor de behandeling van snurken en slaapapneu

Goedegebuure – grondlegger
Goedegebuure tandtechniek is sinds begin 1997 actief op het gebied van de tandheelkundige slaapgeneeskunde en heeft sinds ’97 enorm veel ervaring opgedaan. Samen met tandarts-gnatholoog Frits de Vries nam zij het initiatief om deze in Nederland nog volledig onbekende specialisatie in de tandheelkunde te ontwikkelen en uit te dragen. Het toepassen van het MRA, het Mandibulair Repositie Apparaat, tegen snurken en tegen OSAS, het Obstructief Slaap Apneu Syndroom. Goedegebuure ontwikkelde verder op het gebied van de tandheelkundige slaapgeneeskunde en organiseerde cursussen voor tandartsen. Eigenlijk op dezelfde wijze als Goedegebuure dat op dit moment met de restauratieve behandeling van gebitsslijtage doet.

Behandelaar worden?

SomnoDent – ISO gecertificeerd
Goedegebuure heeft al veel soorten MRA’s gemaakt en is nu beland bij het mooiste MRA dat er verkrijgbaar is in de wereld: de SomnoDent. De SomnoDent is ontwikkeld door het Australische bedrijf SomnoMed. Dit bedrijf heeft er voor gezorgd dat de SomnoDent FDA en Swiss-medic approved is als medisch hulpmiddel bij de behandeling van OSAS, obstructief slaap apneu. Ook is het product volledig gepatenteerd. SomnoMed bewaakt de kwaliteit van de SomnoDent zeer nauwkeurig. De hele keten is wereldwijd ISO 13485 gecertificeerd. Dit betekent dat alle producenten en behandelaars over de hele wereld in de keten een identiek vereist kennisniveau hebben opgedaan.

A-pneu = zonder adem -zonder zuurstof
De SomnoDent blijkt bij 97% van de behandelde snurkpatiënten te werken. Het is een uiterst effectieve behandeling. Bij OSAS patiënten zijn de resultaten ook heel goed en voorspelbaar. Bij een a-pneu index van 5 – 30 per uur bijvoorbeeld werkt de SomnoDent net zo goed als een CPAP beademingsapparaat maar is veel comfortabeler en voordeliger in gebruik.

Kennis vergaren – professioneel
Als u met ons samen wilt werken op dit terrein willen wij graag dat u een basiscursus tandheelkundige slaapgeneeskunde volgt die bijvoorbeeld door het Wenckebach instituut in Groningen georganiseerd wordt of de PAO-T in Nijmegen of De MRA-cursus der Lage landen in Antwerpen. Tijdens deze cursussen ontwikkelt u kennis op het gebied van de problematiek, symptomatiek en epidemiologie van de slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en het toepassen van de MRA’s. Wat doet het apparaat en doet het dat ook goed en wat zijn de complicaties? Wij bevelen deze cursussen van harte bij u aan.

SomnoDent – gecertificeerd
Voor het aanmeten van SomnoDents is het nodig dat u (door ons) gecertificeerd wordt. Dat is omdat alle producenten en behandelaars over de hele wereld in de keten een identiek vereist kennisniveau moeten hebben opgedaan.

Geaccrediteerd – door de NVTS
De NVTS, de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde, biedt tandartsen de mogelijkheid om zich te laten accrediteren als Tandheelkundig Slaapgeneeskundige NVTS. Accreditatie bij de NVTS maakt uw werk als tandarts of tandarts-specialist op het gebied van tandheelkundig slaapgeneeskundige nóg waardevoller.

Hoe wordt een SomnoDent gemaakt?