Steeds vaker komen we op internationale congressen die handelen over restauratieve tandheelkunde en implantologie de anterieure cantilever adhesief brug tegen. Het is een niet meer weg te denken voorziening die in de westerse tandheelkunde steeds meer aanzien krijgt vanwege zijn goede eigenschappen en resultaten.

De harde onderzoekscijfers over deze voorziening zijn helder;

De 15 jaars overleving van deze resin bonded, anterior cantilever restauraties in Alumina (aluminiumoxyde) gemaakt is 95,4% (Kern, Journal of Dentistry 2017)

De 10 jaars overleving van deze resin bonded, anterior Zirconia cantilever restauraties is 98,2% (Kern, Passis,Saase,Yazigi Journal of  Dentistry 2017)

Goedegebuure tandtechniek heeft zich vanaf de introductie (begin jaren ’80) van deze solitaire tandvervanging tot op de dag van vandaag geïnteresseerd in deze manier van restaureren. Ze heeft daar veel kennis en ervaring in opgebouwd en is inmiddels een kenniscentrum op dit terrein geworden.

Er komt in de tandheelkunde uit onderzoek steeds meer informatie beschikbaar over de anterieure cantilever adhesiefbrug én er komen regelmatig nieuwe materialen bij. Daarnaast is het adhesief bevestigen van de 5 varianten die wij aanbieden op een succesvolle manier te realiseren.

Voor sommige materialen is het nodig dat u een preparatie maakt, voor andere is dat weer minder of niet noodzakelijk. Wilt u voor deze voorziening prepareren of juist liever niet? Wij adviseren u graag! Stuurt u voor de diagnostiek twee modellen, afdrukken of een orale scan in. Wij ontwerpen de vormgeving van de brug op het gipsmodel of in de scan, en overleggen met u  welk materiaal het meest geschikt is voor uw casus en geven u indien gewenst een preparatie advies.

De anterieure cantilever adhesief brugjes die wij in ons assortiment hebben zijn:

  • Zirconia (monolitisch)
  • Zirconia (labiaal opgebakken)
  • Lithium disilicaat (geperst, monolytisch)
  • Met vezelversterking en Estenia composiet
  • Metaal/composiet – metaal/opgebakken porselein

Bij afleveren krijgt u een cementeer advies meegeleverd

De techniekkosten van de cantilever adhesief brugjes kunt u HIER vinden.

Vrijdagmiddag College – de adhesiefbrug is en blijft een prachtige minimaal invasieve restauratie om in de esthetische zone een diasteem op te vullen. Mits je je als tandarts en als tandtechnicus maar aan de regels houdt en begrijpt waar je mee bezig bent. Dat geldt voor de diagnostiek, het design van de brug en de manier waarop je de brug adhesief bevestigt. Als u interactief met deze materie bezig wilt zijn, kunt u bij ons een college hierover bijwonen. Jaarlijks organiseren wij een ‘Vrijdagmiddag College’ over de duurzame adhesiefbrug. U kunt dan bijvoorbeeld uw eigen casus in brengen. We nodigen u graag uit om eens zo’n mooie restauratie met ons te maken.

Wilt u zich vooraf verdiepen in deze manier van restaureren dan is dit interessant voor u: Matthias Kern uit Kiel heeft eind 2017 een prachtig boek uitgebracht over RBFDP’s – Resin Bonded Fixed Dental Prosthesis – Minimally invasive – esthetic – reliable, dat te koop is voor €129 bij Quintessence publishing.

Wij bevelen dit boek van harte bij u aan.

Categories:

Tags:

Comments are closed